Opgeruimd staat netjes bij Spindel in Bavel!
  dinsdag 24 mei 2011

           

Leerlingen van de Spindel in Bavel genieten van de Nederlands-Vlaamse muziekgroep Timmerwerk, die een concert geeft met van afval vervaardigde instrumenten. De school houdt zich een week lang bezig met het afvalproject 'Troep'. foto Frank Poppelaars/het fotoburo

BAVEL - Kim belooft thuis haar kamer regelmatig op te ruimen.
En Nick gaat beter opletten bij de klassenbakken voor papierafval en restmateriaal. Basisschool de Spindel uit Bavel wil deze week en later haar troep op de goede manier kwijt.
 

'Troep' is ook de naam van een week durend project vanaf kleuter tot schoolverlater. Bewustwording van de strijd tegen afval is het doel.
 

Recycling van materiaal, het gescheiden verzamelen van afval en andere zaken worden in dagelijkse lessen en activiteiten duidelijk gemaakt. Ouders van de ruim 550 leerlingen hebben de school daarvoor in stijl met afvalslingers versierd.
 

Om de kinderen in de juiste stemming te brengen was gistermorgen de Nederlands-Vlaamse muziekgroep Timmerwerk te gast. De musici gaven een concert op zelfgemaakte en van afval vervaardigde instrumenten.
 

Werken voor de kinderen wordt het deze week met een afvalcircuit en afvalspel, het bouwen van robotten van troep, uitleg bij de vuilniswagen voor de jongste groepen en een bezoek aan het milieustation voor de oudste leerlingen. En natuurlijk is er ook een leerzame dvd vol

timmerwerk header
Pers!timmerwerk camera
WelkomFoto'sInstrumentenFilmpjesCDGoededoelPersContactWorkshops